8.12.2013

בגטים - האמיתיים!

מאז שעליתי לארץ - בשנת 2004 - היה לי רעיון : להכין בגטים
אני יודעת, אני כבר שומעת : "מה הפתאום? יש בארץ לחם טוב! ובגטים" 
ואני מסכימה איתכם אבל למי שגר באיזור שלי, אני אומרת לכם שלא היה לחם כמו שרציתי, זאת אומרת לחם קריספי, קצת סרוף (זה מה נותן לו את הטעם המיוחד).
לכן התחלתי לחפש מתכונים באינטרנט וניסיתי.... וניסיתי.... וניסיתי שוב עד שמצאתי את המתכון המצליח.
והמתכון הזה, אני רוצה לחלוק איתכם היום.

מספר יחידות : 3         זמן הכנה : שעתיים          זמן המתנה : שעה   זמן אפייה : 20-25 דקות



רכיבים :

340 גר" מים קרים
8 גר" מלח
500 גר" קמח לבן
6 גר " שמרים יבשים

אופן ההכנה:

אני משתמשת באופה לחם כדי להכין את הבצק אבל אפשר להכין אותו ידני.
להכניס במיכל של אופה הלחם את המרכיבים לפי הסדר המומלץ על-ידי היצרן.
להפעיל את אופה הלחם על תוכנית בצק (בערך שעה וחצי).
בסוף התוכנית להעביר את הבצק על משטח מקומח.





לחלק אותו לשלושה.
לגלגל כדורים ולתת להם לנוח כחצי שעה  מכוסה בבד.



לאחר מכן להתחיל כך לתת צורה של בגטים:   

לקחת כדור אחד בעדינות כדי לשמור על בועות האוויר, למשוך את הבצק לאורך בעדינות ולקפל את הצדדים הארוכים כלפי מרכז הבצק בלי ללחוץ עליהם.




  • ניתן לחזור על הקיפול הזה 3 - 4 פעמים.

  • לגלגל לאט לאט עד הגודל המתאים לתבנית.


  • לשים נייר אפיה על תבנית הבגטים ולהניח את הבצק עם הקיפול כלפי מטה. 

  • לחזור על הפעולה עד לגמר הבצקים המוכנים.
  • לשים בד על הבצקים ולהניח כחצי שעה.

  • לחמם את התנור על 220°C
  • אחרי חצי שעה, להוציא את הבד, לעשות חתכים לרוחב ובהלכסון עם סכין יפנית ולהשפריץ מים על הבגטים.




  • להכניס בתנור כ-20/25 דקות עד שהבגטים יהיו זהובים.
  • להוציא מהתנור ולהניח מיד על רשת כדי שלא יהיה עיבויץ


כאשר הבגטים התקררו לחלוטין, אפשר להקפיא אותם, לשים אותם בשקית ניילון.
עכשוי תנסו ותספרו לי. בסדר?


תגובה 1:

  1. אין כמו הבגטים הביתים של לולה ! הם מביאים זכרונות מילדותי בצרפת עם הצורה, הצבע, הריח, הטעם שנותנים רצון לעוד ועוד פרוסה...וכל זה אפוי בתנור הביתי ! אפשר בקלות לתכנן ארוחה בסגנון צרפתי עם סלט וגבינות לקראת הסוף וכל זאת מוגש ואיך לא ? עם בגט טרי עשוי ביתי...מתכונן מעולה, עם הסברים מפורטים בתמונות, קל להכנה שיאפשר לכל אחד ואחת להרגיש קצת כמו אופה צרפתי אמיתי. אני ממליץ בחום !

    השבמחק

תגידו לי...